13 nov. 2013

"Norge, det är ett ruttet land"

Läste en debattartikel i Aftonbladet, till vilken jag inte tänker länka. Den påminde mig inte bara om nedanstående alster från Mosebacke monarki (1968), utan jag undrar om inte artikelförfattaren direkt lånat från texten. Ni som inte har läst artikel kan strunta i den och i stället lyssna på Helmer Bryds Eminent Five Quartet, för det enda som skiljer visan från dagens artikel, är att sången är ett skämt och att den har en tänkvärd inledning:
Det sägs ju att man inte ska generalisera / och säga till exempel att Tyskland ej är bra. / Det ska man inte heller i allmänhet jag tror, / men detta gäller inte om det land där norrmän bor.
När ni hör visa, fundera på vilka ord som skulle användas för att beskriva ett annat grannland, Ryssland, eller varför inte Saudiarabien.Ps. Det finns verkliga problem i Norge, vilka debattartikeln tar upp. Detta inlägg handlar inte om att förminska dem, utan det är en kommentar till den svenska debatten.

1 kommentar:

Nils sa...

"Det finns verkliga problem i Norge"

Ja, det är väl därför de röstade som de gjorde.

AB hör till de som de som förfasat sig över kommentarsfälten. Jag läser regelbundet de alternativa medierna, sällan kommentarer, men de flesta jag sett på t ex Avpixlat sjunker inte till nivån på den här artikeln

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se