17 nov. 2013

3000 rosenkransar på väg till Tacloban

Tack vare generositeten hos ja-till-livet-organisationen "Rosary for Life" är nu 3000 rosenkransar på väg till Tacloban. Organisationen utlovar att nästa sändning ska till Samar.
... they will also provide prayers and possibly visit the areas to help rehabilitate the Catholic spirituality of the people of Tacloban.
[...]
Rosary for Life was founded in 1992 by Mrs. Winifred Powers of New York as a prayer support group to stop massive depopulation through abortion and contraception.
En rosenkrans är, för er som inte har katolsk uppfostran, ett pärlhalsband med vidhängande kors. Man använder pärlorna för att hålla ordning på en rituell serie böner enligt nedanstående mall.

För er som inte har samma övertygelse om böners helande verkan så finns följande organisationer som har personal och resurser på plats i katastrofen. Professionell hjälp gör störst nytta och de här organisationerna har alla kompetent personal, utbildning och organisation att göra störst skillnad i katastrofsituationer. Men insatserna kostar förstås pengar, så donera gärna.
Rädda Barnen
Röda Korset
Läkare Utan Gränser
UNICEF

Man kan förstås be också, om man vill det.

11 kommentarer:

Anders Hesselbom sa...

Är det någon som skickat rakvatten? Eller Carolas nya CD?

Lennart W sa...

[edit efter refusering]
Väldigt bra. Om nu någon kan ha missat det är en väldigt stor andel av filippinarna katoliker. För katoliker råkar det fungera så att bön ger både tröst och styrka, även i hopplösa situationer, så att man sedan orkar försöka gå vidare. Fast Humanisterna kanske hellre vill föreslå [borttaget]?

[Igår] hade de förresten den första mässan efter katastrofen i den centralt belägna Santo Niño-kyrkan.

Ulf Gustafsson sa...

Lennart W,

Svaret på din fråga står i blogginlägget, i alla fall vad en Humanist tycker. Jag sympatiserar med detta förslag. Så nu är det två.

Jag har inget emot att rosekransar skickas, bara de inte är en ersättning för annan mer potent hjälpverksamhet. Tyvärr har jag svårt att se hur en distribution av rosenkransarna inte inverkar negativt på annan hjälpverksamhet. Antar att transporterna till Tacloban är begränsade och att hjälparbetare har svårt att distribuera ut mat, tält, läkemedel etc till behövande.

Lokatt sa...

Är Lennart en gullegris?
Varför accepteras annars hans inlägg med olämplig text, efter att den rättats till en aning?
Ska inte även Lennart ha en skarp tillrättavisning, så som vi andra icke-gullegrisar?

Måns Tånneryd sa...

Hade vi inte den här länken på bloggen för ett tag sedan, åter aktuell verkar det som.

https://twitter.com/rickygervais/status/336856739800571905

JonasQ sa...

Det här måste väl tolkas som en akt av yttersta välmening. Det är väl belagt att kommunikation är något av det första som måste återställas i katastrofområden

Patrik Lindenfors sa...

För mig är det det yttersta hånet. "Förlorat familj, boende och leverbröd? Här, ta den här rosenkransen och be om att få allt tillbaka. Vi hade pengar att lägga på att hjälpa dig med mat, men vi valde att skicka det här radbandet istället."

Patrik Lindenfors sa...

För mig är det det yttersta hånet. "Förlorat familj, boende och leverbröd? Här, ta den här rosenkransen och be om att få allt tillbaka. Vi hade pengar att lägga på att hjälpa dig med mat, men vi valde att skicka det här radbandet istället."

Lennart W sa...

Patrik: Någon sådan bön ingår inte i rosenkransen enligt din egen bloggpost. Har du läst den?

Själv tror jag att det finns många, många gånger fler Tacloban-bor som skulle känna sig yttersta hånade av all den kraft och möda som du lägger ned på att svärta ned deras religion. Det är nog inte heller svårt alls att hitta 3000 tacksamma mottagare av rosenkransar.

Patrik Lindenfors sa...

Nej, det har du rätt i Lennart.

Patrik Lindenfors sa...

Man kan väl säga så här. Det finns en tid och plats för allting och jag skulle aldrig drömma om att åka och missionera för Tacloban-bor i nuläget. Det skulle vara så osmakligt att jag saknar ord för att beskriva det.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se