16 nov. 2013

Utan raljans och felaktiga förenklingar...

.

3 kommentarer:

Anders Hesselbom sa...

Detta fick mig att skratta högt. Tack Patrik L!

Lennart W sa...

Kommer aldrig förstå asymmetrin här i kommenteringsreglerna, men ok, det är inte mitt problem. Peka finger mot Birro går alltid bra, men att peka finger mot dem som pekar finger..

Henrik Larsson sa...

Lennart W.
Svarar så koncist jag kan utan att offra all tydlighet.
Det blir lite lättare om man sorterar det under den kognitiva bias det oftast är. Jag har uppenbarligen misslyckats med att kommentera detta konstruktivt och tycker mig ha insett att de flesta av skribenterna betraktar denna blogg mer eller mindre som en sorts partiledardebatt där man har bestämt redan innan vad man tycker och försvarar sedan endast sin position.
Detta uppfattar jag per definition som icke-intellektualitet.
Att argumentationen sedan här ofta är tjatig, ohederlig och slapp hjälper ju inte heller.
Jag misslyckades helt med min första strategi med att skriva fritt och att dessutom påpeka fallasier, eftersom en del som inte är vana vid detta blir irriterade på både stil, innehåll och substans.
Med all rätt om man inte har sådana forumregler får jag väl erkänna.
Om man dock gör anspråk på stringent och hederlig debatt är det svårt att komma runt detta.
Sedan är det mycket riktigt så att twitter inte är min egen personliga favorit och det är svårt att vara koncis när man talar om detta ack så viktiga ämne. Svårt även att komma vidare när även tålamodet är på knott/twitternivå. Respekterar detta. Alla sållar bort sådant som de inte värderar. När man dessutom gör det för att det inte passar med det man redan vet kallas det kognitiv bias.
Jag funderar över detta moment 22. Troligen är detta fel ställe för en hederlig och fruktbar dialog mellan vetenskapliga och religösa typer av ovan nämna skäl. Jag själv (och du?) verkar då falla lite mellan stolarna. Jag har flera bra ställen där denna dialogen pågår på engelska, men svenska är mitt första språk och det skulle vara roligt att hitta ett mer intellektuellt samtal någonstans om detta på svenska. Känner du till något sådant? Epistemologiskt tolkningsföreträde i vår tid för vuxna.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se