27 dec. 2013

"Jag är Gud"


På juldagen genomförde en Femen-aktivist en aktion i under mässan i Kölnerdomen. Förhoppningsvis begicks inga värre brott än att störa ordningen vid ceremonin. Bilden i sig är dock fantastiskt, ett konstverk. Bland alla män i maktställning, en naken utsatt människa som säger sig vara Gud. Skillnaden mot Jesus är att människan i detta fall är kvinna.

11 kommentarer:

Lokatt sa...

Underbar bild!
Man kan ju läsa all möjlig symbolik från den. Min första tanke är att säkerhetsvakterna aldrig kommer att glömma dagen då de fick klämma på denna vackra nakna dam.
Prästen i guld med sin isterbuk ser jag som en symbol för falskhet och dold liderlighet.

Anders Hesselbom sa...

Isterbuken är den bästa symbolen för katolicismen, eftersom det väldigt sällan är medlemmarna som får njuta av Guds nåd. Det teologiska incitamentet? Mammon.

För oss andra finns t.ex. sekulärhumanismen.

Gunnar Lindholm sa...

Hur kan de veta att hon inte är Gud? Finns det någon teologisk metod för att skilja hittepå från det äkta?

Anders Hesselbom sa...

Gunnar, ett kvalitetssystem inom teologi har jag efterfrågat länge.

Lennart W sa...

Är det sånt här Humanisterna menar när de propagerar för allas rätt att fira jul som de vill? Vill man ha en lugn julmässa så ska man få det, vill man istället rusa in halvnaken på samma mässa och skrika för full hals så ska man få göra det med, typ.

En ledtråd för kvalitetskollen ifall flickan är Gud kan man möjligen få från denna länk om händelsen: "FEMEN states its ideology is built around ‘sextremism, atheism and feminism'".

Anonym sa...

Även andra har kommenterat händelsen, och uppmärksammat Humanistbloggens fina hållning, precis som vanligt...

Här presenteras dessutom mer fakta kring det hela, och vem den tyske Kardinalen är, vilket ni inte verkar ha observerat...

http://tannhauser3.wordpress.com/2013/12/28/femen-gor-skandal-i-kolns-katedral-framgangen-total-efter-hednisk-backanal-kal-bal-aggaskal/

Lokatt sa...

Jag vill se den välmående prästen naken. Är förhindrad att förklara varför, jag känner bara ett sånt starkt sug.

Anders Hesselbom sa...

Lennart, jag noterar att du betonar atheism i ditt citat. Eftersom ateism är en komponent i sekulärhumanismen, så är den intressant att peka ut? Låt mig ställa några ganska svåra frågor, och jag ser fram emot att höra din syn på dem.

Först, de som inte delar en specifik vidskepelse har något gemensamt?

Sedan, vad har du och jag gemensamt för att vi inte tror på enhörningar, och varför är King Jong Il en mer moralisk människa för att han tror på enhörningar?

Och slutligen, om tillhörighet definieras av frånvaron av en falsk föreställning, borde inte även tillhörighet kunna definieras minst lika starkt av närvaron av en falsk föreställning, som t.ex. din och Adolf Hitlers gudstro?

Ser fram emot ett intressant samtal!

Lennart W sa...

Anders, efter flera allvarligt menade försök till att faktiskt samtala med dig har jag kommit fram till att detta helt enkelt inte går, så nej tack. Ha det bra ändå.

Ulf Gustafsson sa...

Lennart W,

"Är det sånt här Humanisterna menar när de propagerar för allas rätt att fira jul som de vill?"

Nej!

Anders Hesselbom sa...

Lennart, jag vet att du inte vill ta i dessa frågor, jag retas bara.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se