2 dec. 2013

Tom Daley har något att berätta

Är man brittisk simhoppare, tog en bronsmedalj i London OS, med i en kändis-tv-show och av en tidning utsetts till "världens sexigaste man" är det inte lätt att ha ett privatliv. Så när det spekuleras i tidningarna, kanske man måste berätta hur det egentligen ligger till.
"In spring this year my life changed massively when I met someone, and they make me feel so happy, so safe and everything just feels great." 
"That someone is a guy." 
"Of course I still fancy girls but right now I'm dating a guy and I couldn't be happier."

18 kommentarer:

Lokatt sa...

Here we go again
Jag vet att jag sticker ut hakan på ett farligt sätt men: Har denna nyhet på något sätt med religion att göra? Borde inte inlägget hamna under rubriken Öppen tråd?
Att en idrottsstjärna kommer ut som homosexuell (bisexuell, säger han)...Jag fattar inte riktigt.

Unknown sa...

Den är starkt kritisk mot militären och "fotbollsvärlden" eftersom de är emot hbt:are. Det ser du väl?

Faktum är att detta inlägg är ett av de få "sant" humanistiska, eftersom det kritiserar utan att vara osakligt emot en specifik grupp.

Ulf Gustafsson sa...

Lokatt,

Det du inte fattat är att Humanism inte betyder religionskritik. Humanism kan vara kritik av religion, när religionen förespråkar värderingar som går emot humanistiska värderingar.
Men Humanism kan också vara kritik av allmänt HBTQ-intoleranta åsikter.

Anders Hesselbom sa...

Olika frågor är olika kontroversiella. Och eftersom vi kommit olika långt i olika frågor, behöver inte allt prioriteras exakt lika.

Ove sa...

Lokatt,

Varför sticker du i så fall inte ut hakan och ifrågasätter även de två föregående inläggen med samma motivering?

Svante sa...

Det kan inte nog poängteras; Humanism innebär bland annat religionskritik. Men Humanism har inte bara med religion att göra.

PS; tips till blogg-skribenterna; att skriva något om det olyckliga i att Kroatien via folkomröstning beslutat att uttryckligen förbjuda samkönade äktenskap.

Ulf Gustafsson sa...

Ove, bra fråga!

Svante, bra tips! (Då blir lite religionskritik på köpet)

Lokatt sa...

Allihop
Jag känner mig som Humanistbloggens Göran Lambertz, alltså fruktansvärt mot strömmen.Alla tycks hata honom och karln tycks ju vara galen på nåt vis.
Men, han är rätt modig.
Varför jag inte har stuckit ut hakan beträffande andra inlägg beror på att jag inte sett dem, förrän precis nu, i alla fall ett. Där verkar det som om det är katolska kyrkan som i första hand är boven när det gäller att fördöma och bestraffa homosexualitet - och det är ju verkligen komiskt, med tanke på vad de här farbröderna själva håller på med, mängder av dem, bakom stängda biktbåsdörrar. Såklart hör det inslaget hemma här.

Men här är det en trevlig kille som är jätteduktig på idrott som bestämt sig för att berätta att han är gay.. Och att det går fint, alla i familjen är "supportive" och han är mycket lycklig.
Jag undrar envist varför denna nyhet ska hamna här?
Jag vet att allt på bloggen inte specifikt måste handla om religioner. Men min läggning är att vara ärlig, och det straffar sig ibland - då får jag ta det. Idrottskillen står upp för ärlighet, " I am really honest" säger han. - Det är jag också, sorry.

Ulf Gustafsson sa...

"Om man kunde välja sexuell läggning så skulle alla vara bisexuella. Det är rätt uppenbart." ~ @jennymaria


Lokatt, detta är en blogg om aktuella livssynsfrågor mm. Att acceptera bisexuella fullt ut är en fråga om livssyn och den är aktuell.

Ove sa...

Jag vill påpeka att Daley i klippet nämner varken "homosexuell", "gay", "bisexuell" eller "komma ut". Det han berättar är att han träffat någon som gör honom lycklig och att denna någon är en kille.

Att media (och i mindre skala en person här som gör en poäng av att "sticka ut hakan" och ifrågasätta just hbtq-inlägg) genast drar egna slutsatser utifrån Daleys berättelse och sätter spekulativa etiketter på honom, visar hur lång väg vi har att gå.

Lokatt sa...

Ulf G
"Om man kunde välja sexuell läggning så skulle alla vara bisexuella. Det är rätt uppenbart." ~ @jennymaria"

Nu hänger jag inte med. Vem är @jennymaria? Som vet detta?

Jag accepterar bisexuella fullt ut, naturligtvis. Man är som man är, och man får vara precis som man är för mig så länge man inte skadar någon annan.

Jag tror (vet) dock att @jennymaria har fel. Jag beundrar och uppskattar många kvinnor, en del, t ex ekvilibristiska ballerinor, och Cecilia Bartoli, oerhört mycket. Men blotta tanken att jag skulle vilja klämma på deras tuttar eller fingra på deras snippor - Ha ha ha! Aldrig i livet! Då kunde jag lika gärna hångla med en stol.
Men på Richard Windsor i Michael Bournes annorlunda "Svansjön" kan jag stirra i timmar, och glömma att svälja och blinka..
- Nu handlar faktiskt just den uppsättningen om förtäckt manlig homosexualitet - och döden som straff.

Men jag förstår inte varför reportaget om idrottsmannens tillkännagivande hör hemma här. Det är ju kul för honom, att allt går så bra och att han är så lycklig och så.

Lokatt sa...

Ove
Ja "personen" är ju jag då. Det är så att jag tidigare varit bråkig här på bloggen just i detta ämne. Jag har blivit varnad, och jag har blivit uppmanad av redaktöraerna att skriva någon annanstans, de har föreslagit olika slaskbloggar som passande för mig.
Att Daley är gay kan väl inte missförstås? Föräldrarnas reaktion, släktingars förslag att han ska ligga lågt och hemlighålla.. Vad skulle det annars gälla menar du? Han säger också att fastän den här vännen gör honom lycklig hindrar det inte honom från att även gilla kvinnor.
Har du lyssnat på intervjun?

Lokatt sa...

forts
Ulf G
Jag är av den kontroversiella uppfattningen att inte många är bisexuella. Jag tror att man i de allra flesta fall är det ena eller det andra. Att man SÄGER att man är bi, är en annan sak. Det finns flera skäl till att påstå det, det största är väl att det "mildrar" det som i mångas ögon är tabu.

Just nu går "Jacoubians hus" som radioföljetong. Den gifte barnafadern är homosexuell, och tillbringar två nätter i veckan hos sin älskare. Han försöker dölja för sin hustru som känner till hans förbindelse att han under de nödvändiga samlagen med henne tänker på sin älskare. Han är inte "bi", annat än av sociala skäl. Tomas Mann (bl a Döden i Venedig, som handlar om en äldre mans åtrå till en yngling)hade fem barn med sin hustru. Man kan ju tro att han var bisexuell. Det tror inte jag, jag tror att äktenskapet var en nödvändig dimridå.

Ulf Gustafsson sa...

Lokatt,

Ledsen, men har du inte förstått hittills, så orkar jag inte förklara.

Lokatt sa...

Ulf G
Nej du behöver inte.
Men tack ändå!

Ove sa...

Lokatt,

Din "kontroversiella" inställning till bisexualitet är mycket fördomsfull. Kanske skulle jag tacka dig för att du så väl illustrerar min poäng. En poäng som dock verkar ha gått dig själv helt förbi.

Får jag rekommendera att du läser denna utmärkta artikel i The Guardian i ämnet (fast vad vet jag, skribenten där kanske inte heller har sett klippet):

We shouldn't rush to define Tom Daley's sexuality

Henrik Larsson sa...

Att som lokatt gör, hitta på en idé om något är inte olagligt, men det är ju bara detta då: en egen idé.
För att en argumentation skall vara kontroversiell måste den väl rimligen ha någon sorts faktisk grund och/eller någon sorts poäng.

Unknown sa...

En människa, som slumpvis är känd i vissa kretsar, är lycklig med en annan människa. So what?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se