1 jan. 2014

Nyårsförhoppning

.

6 kommentarer:

Patrik Lindenfors sa...

Bilden kallades just rasistisk av en präst på Twitter, så jag passar på att påminna om den saudiske bloggaren Raif Badawis öde.
http://humanistbloggen.blogspot.se/2013/12/saudiske-bloggaren-raif-badawi-riskerar.html

Göran sa...

Inte är den rasistisk. Men pennan innebär också ett ansvar som innefattar insikten att kommunikation kan skapa förståelse men även ge upphov till svärd och kulor.

Lars Torstensson sa...

Prästens kommentar är ett exempel på vilken skrämmande utbredning multikulturalismen och kulturrelativismen har fått även i det religiösa lägret.

Svante sa...

Patrik L 2013-01-01 kl 10.46;

Vilken präst var det som var så korkad? Har du länk?

Patrik Lindenfors sa...

https://twitter.com/p_lindenfors/status/418275606686474240

Svante sa...

Patrik Lindenfors 2014-01-10 kl 22.55;

Suck! Det gamla vanliga, bara för att det finns religiöst förtryck på flera håll så är det fel att påpeka att det förekommer inom islam. Och när det påpekas så är det ”rasism”. Känns som försök till häxprocess detta reflexmässiga ylande om ”rasism” i många fall. Nu är ju islam inte en ras, utan en religion som man ska kunna lämna, anta, behålla eller nobba, men in praktiken verkar det vara svårt att lämna om man en gång är muslim, men det är ju inget som direkt kan skrivas på islams pluskonto.

Nu kanske du Patrik L har mer bakgrundsinformation än jag och jag är inte ute efter att du skall ”outa” någon mot dess vilja, men det ser ut som att ”LDVG” är ett anonymt twitterkonto, hur vet man att det är en präst bakom eller vilken det är som ligger bakom det över huvud taget? Inte för att det skulle förvåna mig att en präst i Svenska kyrkan skulle kunna uttrycka något så tröttsamt korkat.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se