20 mars 2014

Tänk utanför boxen

Har ni inte ännu omprövat er tro, trots att ni lärt om ateisters logik? Bror Esa gör ett nytt försök - tänk utanför boxen!

6 kommentarer:

Patrik Lindenfors sa...

Helt makalösa videos. Ser han inte hur dumma de är eller är de på skämt?

Anders Hesselbom sa...

Igen så vete tusan om det verkligen är ateism som kritiseras. Det är nog naturvetenskap som är målet för kritiken även denna gång. Men det är inte helt ovanligt att teister jobbar mot egna definitioner av ateism, så det kan vara på riktigt. Sedvanliga reservationer för Poe's law.

Lennart W sa...

"Tänk utanför lådan" (blir det väl?) är en klyscha som iofs kan vara en bra uppmaning ibland. Men om man är lite för ivrig anhängare av den principen tar man nog inte ens reda på ordentligt vad som redan finns i lådan. Med resultatet att man slösar en massa kreativt tänk på att uppfinna hjulet igen.

Tänk i lådan! Iaf också..

Ulf Gustafsson sa...

Tror att videon bemöter ateistens motargument "vem skapade gud?" eller "vad orsakade gud?". Svaret på frågorna är det shälvklara: Allah Akbar!

Hoppas box och låda fortfarande är synonymer i svenska språket.

Lennart W sa...

Ulf: ateistens motargument "vem skapade gud?" eller "vad orsakade gud?"

Vad kör du nu för med egen definition av "ateist"? Begreppet står BARA för en person som inte tror på något gudomligt och säger t ex ingenting om varför denne inte tror så. En del kan ju t ex ha fått det från sina tarotkort..

Ulf Gustafsson sa...

Lennart W,

Jag syftar den stereotyp av ateist som de som gjort videon använder.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se