14 mars 2014

Till de som inte vill höra om näthatet mot kvinnor

Rebecca Watson berättar om alla de som ber henne sluta tala om feminism, om alla de hot och trakasserier hon får - utan istället bara tala om skepticism. För henne är dessa personer är värre än de som uttalar våldtäktshoten. De senare är nog skitstövlar, som innerst inne vet att de är skitstövlar, men de förra tror nog att de gör något bra.

9 kommentarer:

Ostronmannen sa...

Näthatet är hemskt för de som drabbas. Män såväl som kvinnor.

Vi har ju tex feminister som säger
CIS-MÄN HAR INGET EXISTENSBERÄTTIGANDE. "Jaylazkar"

KLIPP KUKEN
Kvinnolobbyn. Som får en ansenlig summa av staten för sitt arbete.

Att feminism har fått dåligt rykte är inte konstigt. Självklart berättigar det på intet vis hat mot feminister. Dock så tycker jag det största hatet just nu är feminister hat mot män.

Något att klura över kanske.

Ulf Gustafsson sa...

Ostronmannen, du får gärna berätta om det hat du utsätts för från feminister. Skriv om det, gör en video. Blir det något att klura över, så publicerar vi det här.

Anders Hesselbom sa...

Jag tyckte Rebecca Watson sa en rätt lustig grej. "Om du inte vill bli näthatad, håll dig borta från YouTube." :-)

Bara det faktum att man har en åsikt, renderar hat.

Gunnar Lindholm sa...

Ostronmannen,
Du menar att feminister som hatar män är största hatet ?

Nils sa...

Vill man få bekräftat att även kvinnor kan finns en webbsida som heter Det fina hatet.

Jonah sa...

Internet är fullt av folk som slänger ur sig de märkligaste saker.

Om man läser på kommentarer på youtube under videor om ateism, kristendom , homosexualitet, feminism, politik etc så är det nästan alltid någon/några som skriver helt ofattbara saker.
Om personen i fråga är kvinna så är det ju inte helt ovanligt att påhoppen är av sexuell natur även om videon har varit om något helt annat.

Jag tror inte att det är mer mot kvinnor än t.ex. religiösa eller homosexuella men feminister har på senare tid varit bra på att lyfta just näthatet mot kvinnor som ju är en realitet.

Människans sanna natur kommer ut när man kan vara anonym och inte behöver stå till svars för det man säger.

Göran sa...

Nu är det väl bara ett par till som ska pallra sig över från Nazi-tråden och förklara för oss att det är egentligen de som är utsatta som är förövarna.

Nils sa...

Anonymiteten finns ju inte enbart på nätet. Vi ser samma sak när t ex vänsterfascisterna maskerar sig och i skydd av gruppen attackerar meningsmotståndare.

De antirasistiska demonstrationerna tar de som en bekräftelse på de kan fortsätta knacka nazister. Tuppkammen växer på dem och Ung vänster i Stockholm berättar nu på sin hemsida att de hotats av tre män från Afa.

Limpan sa...

Word, Rebecca.
Kristallklart uttryckt. Tydligt också med hur olika grupper av människor ska förhålla sig till henne och att det bara är likasinnade, möjligen också kvinnohatande losers, som hon vill ha fortsatt dialog med. Blir lite osäker på om skeptiska intellektuella kvinnor fortfarande var ok, och om det också fanns någon uppdelning efter hudfärg och sexuell läggning också..

Göran
Dräpande replik! Ha ha... Nazi-tråden.. hm... Vilka är det förresten, du som vet?

Utan ironi: Förjävligt jobbigt verkar det vara. Måste vara tufft.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se