10 mars 2014

Vad Ulf Ekman tar med sig till Katolska kyrkan...

...är lite uppe för tolkning. Men det verkar i alla fall innerligt.Den bästa kommentaren på Ulf Ekmans konvertering verkar annars så här långt vara Emanuel Karlstens: lika delar oförståelse, förvåning och förundran. Läs också bloggen Alethia - de hade rätt hela tiden.

10 kommentarer:

Camilla Grepe sa...

Rätt åt KK

Unknown sa...

När är det här inspelat? Ser inte helt purfärsk ut.

Anders Hesselbom sa...

När fan blir gammal blir han religiös. 80-tal.

Lennart W sa...

Får på något sätt en känsla av att han inte hade varit välkommen hos Humanisterna, trots "konvertering" och ursäkter (se DN Debatt). Vad skulle han ha haft med sig till Humanisterna? Glada Hallelujasånger och tungomålstalande? Rätt åt er? Förmodligen inte, för hade han sökt sig till er så hade det väl varit för att han numera tänkte/tyckte/trodde/otrodde på ett sätt som fungerar inom Humanisterna.

Jag antar att han nu har kommit fram till att han hellre vill delta i katolska mässor än i sånt där som filmen bygger på. Det han kommer bidra med är nog mest som de andra medlemmarna. Han är välkommen!

Men om han är intresserad och det inte finns andra hinder, t ex åldern, är det nog inte otänkbart att han blir en diakon som iaf utomstående (jag med ärligt talat) lätt blandar ihop med präster. Han har ju iaf varit präst inom SvK, och det har hänt förr att sådana har blivit diakoner inom KK.

Ulf Gustafsson sa...

Jag välkomnar Ekman till Humanisterna. Det där tungomålstalandet kunde bli ett kul partytrick.

Anders Hesselbom sa...

Om inte annat verkar han passa bättre i Katolska Kyrkan.

Erik M sa...

Lennart W,

"Får på något sätt en känsla av att han inte hade varit välkommen hos Humanisterna, trots "konvertering" och ursäkter"

Varför tror du det?

Lokatt sa...

Ja det är rätt och lagom åt KK, gudomlig rättvisa helt enkelt! :-)

För övrigt finns det ingenting som gör mig så generad som tungomålstalande pajaser. Jag skäms, något hemskt, över charlatanens ofantliga löjlighet, "Schallalaaa, baloba-finemangs, åhhåh-håå humpedilimp- åhalledalleballeluja-hela-dan-å sepåfaan "...
Det är så fruktansvärt pinsamt så jag rodnande vill brista i gråt över skådespelet.
Och jag skäms över församlingens enfald.
-Hm. Jag borde kanske söka för det här...

Marre sa...

Lokatt,

Tungomålstalande, glossolali, låter ungefär lika illa som när någon joddlar till dragspelsmusik och är lika pinsamt också.

Lokatt sa...

Nu har jag kommit på hur jag ska ta mig ur min besvärande åkomma "Shame by Proxy" som jag har döpt den till. Jag skäms alltså nästan ihjäl när jag hör (och inte minst ser) tungotalande löjliga profeter.
Metoden kallas Exponering! För den som glömt är det en typ av KBT-behandling (finns även inom andra terapiformer)som innebär att man i trygg omgivning medvetet utsätter sig för det som påverkat en negativt på något sätt, ett populärt exempel är spindlar vid spindelfobi.
Jag exponerar mig just nu för Krister Åbergs hängivna tungomålstalande, finns på Youtube. Och redan efter ett par sessioner har jag slutat skämmas, jag gick nästan direkt till fasen att bara känna ett svagt medlidande. Efter ytterligare exponeringar blev jag enbart full i skratt. Och nu till slut gäspar jag bara, så det knakar i gångjärnen.
Jag har blivit fullständigt helad från min idiotiska åkomma, tror jag!
I fortsättningen tänker jag låta tungotalstomtarna och deras duperade följare skämmas alldeles själva.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se