1 apr. 2014

Evidensbasering i skoldebatten

Idag bloggar jag hos Tidningen Curie om evidensbasering i skoldebatten. Av någon anledning verkar inte inlägget gå att dela på Facebook, men här är länken: http://bloggar.tidningencurie.se/patriklindenfors/evidensbasering-i-skoldebatten/ Om den inte går att dela så kan ni länka hit istället. Dela gärna, för det här är en viktig debatt.

5 kommentarer:

Lennart W sa...

Av någon anledning verkar inte Humanisterna försöka koppla ihop de dåliga PISA-resultaten med religion och religiösa friskolor. Kan det kanske vara så att det blir ett ganska dåligt case? Kanske t ex är så att religiösa friskolor (liksom Waldorf...) tvärtom är ganska bra på sådant där som verkligen spelar roll enligt de internationella evidensbaserade studierna som t ex ordning i klassrummen och engagerade lärare?

Vad säger Hattie om skolavslutningar i kyrkan?

Kanske dags att börja fokusera på sådant som faktiskt är viktigt enligt evidensbaserad forskning. Hur får vi en bättre skola?

Ulf Gustafsson sa...

Lennart W,

Du verkar ha tid att vara provokativ i alla möjliga ämnen här på bloggen. Du tror inte andra har samma förmåga att blanda högst och lågt, det viktiga med det mindre viktiga?

Patrik Lindenfors sa...

Lennart,
Motståndet mot skolavslutningar handlar inte om undervisningens kvalitet utan om neutralitet i livsåskådningsfrågor. Det har vi skrivit väldigt många gånger nu som svar på dina ideliga försök att flytta frågan. Du gör dig korkad. Som om det skulle hjälpa dina argument? Jag förstår inte varför du framhärdar i den taktiken. Som om det skulle hjälpa dun sak?

Lennart W sa...

Lol. Korkad kan du vara själv Patrik. Lycka till i det fortsatta skoldebatterandet om högt och lågt.

Ulf: Om jag räknar rätt har jag kommenterat 7 av de senaste 30 bloggposterna. Sååå mycket tid tar det inte. Men säg bara till om du vill ha mindre av min medverkan. Provokativt? Ja, tydligen har ni ännu sämre självkännedom än vad t o m jag har trott. Efter alla era vänliga armbågar i magen på andra skulle man nog kunna tro att ni pallade med lite mer för egen del utan att bli så här sura för en sån här, faktiskt högst relevant, passning.

Ulf Gustafsson sa...

Lennart W,

Jag blev inte alls sur för din kommentar. (Du får gärna du-a mig framöver.) Och jag önskar inte mindre av din medverkan. Men jag uppfattar många av dina kommentarer som provokativa och frågan såg jag inte som speciellt relavant i sammanhanget.

Angående skolforskning så har jag för mig att han kom fram till att ett fritt skolval inte hade någon generell effekt elevernas kunskaper. Det hade dock en negativ effekt, som kan motverkas med andra åtgärder, på att det ökar segregeringen och spridningen i kunskap.

Detta tycker jag är ett starkt skäl till att inte ha ett fritt skolval och i ga religiösa friskolor blir då en konsekvens av detta.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se