10 apr. 2014

"Nu hotas rätten till abort i hela Europa"

Patrik Lindenfors med flera skriver på Aftonbladet Debatt:
I dag, den 10 april, håller Europaparlamenteten offentlig utfrågning kring One of us, ett medborgarinitiativ från Ja till livet-organisationer i Europa, som bland annat har stöd av påven Franciskus, svenska Provita och Ja till livet. 
One of us syfte är att få ”ett slut för verksamheter som innebär att mänskliga embryon förstörs”. 
Förenklat innebär initiativet att EU ska sluta finansiera aktiviteter som förutsätter förstörandet av mänskliga embryonala stamceller framför allt inom områdena forskning, utvecklingsbistånd och hälsa. 
I klartext innebär det ett stopp för all verksamhet som involverar stamceller från embryon och abort.
Läs vidare om detta mycket problematiska initiativ - Nu hotas rätten till abort i hela Europa

3 kommentarer:

Jonah sa...

Lite intressant när man läser vilka som har skrivit på artikeln.

RFSU kan jag förstå eftersom de är för abort.

Forskare för global hälsa och stamcellsforskar kan jag förstå.

Förbundsstyrelseledarmot för Humanisterna kan jag förstå.

Men varför skriver Patrik på som Docent inom zoologisk ekologi? Hur mycket har den titeln med artikeln att göra? Varför skriver han inte sin position inom Humanisterna istället?

Är det möjligen så att alla är Humanister först och främst men att man vill skriva på med sin yrkestitel för att låta viktig?

Sen är det ju intressant att se i kommentarerna hur tolerant vårt samhälle är mot oliktänkande.

"Käns som att det behövs begränsningar som innebär att religiöst aktiva inte får delta i politiska sammanhang eller försöka påverka politiker i någon form. I gengäld kan de få sköta sig själva vad gäller vigslar och medlemskrav t.ex. sexualitet etc."


Patrik Lindenfors sa...

Jonah,
Jag skrev på i egenskap av samhällsengagerad biolog. Jag har ingen officiell position inom Humanisterna.

Lennart W sa...

Jonah, nu var det där iofs bara en kommentar under artikeln, och det kan man ju inte direkt lasta Patrik et al för, som ju faktiskt ändå är skriver

"Att som EU-medborgare kunna påverka politiken är en viktig demokratisk rättighet."

Bra! Men sen fortsätter det iofs med en mer tvivelaktig formulering om att det är sorgligt när denna rättighet används för att s a s uttrycka "fel" åsikter. (Kanske är naturligt för vissa att även anse att det är sorgligt att det finns andra politiska partier än den egna favoriten?) Men ändå klart mycket bättre än när Humanisten PC Jersild skrev för några år sen i DN om att det var "religiös imperialism" när religiösa använde sina demokratiska rättigheter till att påverka.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se