28 apr. 2014

Nya namn i Humanisternas styrelse

Pressmeddelande från Humanisterna

Nya namn i Humanisternas styrelse
På Humanisternas kongress den 26-27 april valdes bland andra Åsa Wihlbeck, Tara Twana och Patrik Lindenfors in som nya ledamöter i Humanisternas styrelse. Christer Sturmark omvaldes som ordförande i två år.

Sex nya ledamöter tog plats i Humanisternas styrelse på kongressen 26-27 april:

  • Cecilia Jonsson är lektor i socialt arbete på Linnéuniversitetet.
  • Patrik Lindenfors är docent i zoologisk ekologi vid Stockholms universitet.
  • Tor Löwkrantz arbetar som strategisk rådgivare på en PR-byrå. 
  • Jonas Nordström är datakonsult.
  • Tara Twana är strategisk rådgivare på försäkringskassan och socialdemokratisk politiker. 
  • Åsa Wihlbeck är läkare och valdes till Årets Folkbildare 2010. 

Mer om den nya styrelsen och övriga ledamöter här http://www.humanisterna.se/forbundsstyrelsen/

På den nya styrelsens första styrelsemöte direkt efter kongressen beslöt styrelsen att utse ett ”advisory board” som strategisk rådgivningsgrupp till styrelsen under det kommande arbetet.

I denna rådgivningsgrupp ingår för närvarade Bengt Westerberg, tidigare partiledare (fp) och tidigare ledamot i styrelsen, Anna Bergström, doktor i internationell hälsa och tidigare ledamot, samt P C Jersild, författare, mottagare av Hedeniuspriset 2007 och tidigare ledamot.
______________________

Som ni märker är jag alltså numera medlem i riksstyrelsen (tack för förtroendet!) och Ulf är redan förut styrelsemedlem i Humanisterna Stockholm. Det här innebär dock inte att bloggen gått från att vara ett fritt forum till att nu vara Humanisternas officiella sida - bloggmediet är för snabbt för den typen av koppling (en snabbhet som gör att det ibland blir fler fel). Dock behövs nog en diskussion om bloggens status inom förbundet. Ni medlemmar som läser bloggen och har åsikter om hur vi bör gå tillväga får gärna lämna kommentarer här nedanför.

3 kommentarer:

Mårten Wetterstrand sa...

Grattis Patrik!

Patrik Lindenfors sa...

Tacktack!

Ostronmannen sa...

Grattis Patrik.
Däremot hoppar jag inte upp och ner av glädje att se Åsa W namn. Åsa historia med hennes man, som blev dömd för mordbrand osv och hennes vetskap om allt från bränder till byggfuttar och hennes beteende i rättssalen lämnar stora frågetecken. Mycket stora frågetecken. Jag undrar hur valberedning tänkte där.
Men jag får skylla mig själv att jag inte deltog i omröstningen.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se