3 sep. 2014

"Fruktansvärda bevis för etnisk rensning"Amnesty International har släppt en rapport om vad som försiggår där ISIS rycker fram och det är förskräckande läsning.
Den väpnade gruppen, Islamiska staten (IS), genomför en systematisk etnisk rensning i norra Irak och begår krigsförbrytelser som summariska massavrättningar och kidnappningar riktade mot etniska och religiösa minoriteter, säger Amnesty International i en ny rapport.

Rapporten, Ethnic cleansing on historic scale: the Islamic State's systematic targeting of minorities in northern Iraq, innehåller en lång rad fruktansvärda vittnesmål från personer som överlevt massakrer, bland annat hur dussintals män och unga pojkar togs till fånga av IS i Sinjarregionen. De fördes till utkanten av byn och dödades. Hundratals kanske tusentals från den etniska minoriteten yazidier har också kidnappats sedan IS tagit kontroll över området.

- Massakrerna och kidnappningarna som genomförs av IS är upprörande bevis för att en våg av etnisk rensning sveper över norra Irak, säger Amnestys expert, Donatella Rovera, som för närvarande befinner sig i Irak.

- IS utför avskyvärda brott och har förändrat landsbygden i Sinjar till ett blodindränkt dödens fält i sin brutala kampanj för att utplåna alla spår av icke-araber och icke-sunnimuslimer.

Amnesty har samlat bevis för att flera massmord ägt rum i Sinjar i augusti Två av de dödligaste incidenterna inträffade när IS gjorde räder mot byarna Qiniyeh den 3 augusti och Kocho den 15 augusti. Antalet dödade i bara dessa byar uppgår till hundratals. Grupper av män och unga pojkar, en del så unga som tolv år, greps av IS milisen, fördes bort och sköts ihjäl.

- Det fanns inget särskilt system, milismännen bara fyllde på lastbilarna utan urskiljning, berättar en överlevande från Kocho.
Läs mer här. Själva rapporten kan ni ladda ner här.

2 kommentarer:

Nils sa...

Ska man förvånas över att människor blir islamofober?

http://www.dn.se/nyheter/varlden/avskedad-skar-av-huvudet-pa-kollega/

Patrik Lindenfors sa...

Såvitt jag kan se så var det inte islam som gjorde det där, utan en galen muslim. Du vet, som Breivik.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se