4 okt. 2014

Antirasistiskt konstverk av Banksy i Clacton-on-Sea förstört


Ovanstående målning av Banksy betraktades av de styrande i Clacton-on-Sea som potentiellt "upprörande" och "rasistiskt". Därför lät man måla över det. Jag tror man missuppfattat budskapet ganska grovt. Hur som helst har man målat över ett konstverk av en av nutidens stora konstnärer, ett konstverk som hade kunnat vara en turistattraktion i byn i långa tider. Okunskap kostar.

3 kommentarer:

Patrik N sa...

Konstverket ser jag inte som antirasistiskt, det är snarare "antiinvandringsnegativt". Det kan vara bra att behålla ordet rasism för rätt ändamål. Om det inte redan nu är urvattnat bortom all igenkänning.

Nils sa...

Det här är följden av en hysteriskt uppskruvad antirasism. Reflexen är så uppövad och hyperkänslig att den reagerar nervöst på allt – det finns ingen tid att kontrollera innehåll eller budskap.

Lars Torstensson sa...

Idag skriver Kenan Malik om det förstörda konstverket i en artikel i Göteborgs-Posten, När kränkthet blir vår måttstock. Han säger bl a: "Tanken att konsten inte får lov att kränka någon och att människor har rätt att slippa bli kränkta har nästan blivit en allmänt vedertagen sanning."

http://www.gp.se/kulturnoje/1.2514912-nar-krankthet-blir-var-mattstock

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se