25 okt. 2014

Feminism för i helveteInget för moralister. Du har blivit varnad.

Apropå moralism och feminism så pågår samtidigt följande i Iran, rapporterat av Nima Daryamadj:
I Esfahan, Iran, har okända män på MC börjat attackera kvinnor genom att slänga syra i ansiktet på dem. Senaste dagarna har vissa börjat "skämta" och slängt vatten på kvinnor för att skrämma dem. 
För några år sen sa regimen att vattenkrig var förbjudet och några unga arresterades. Tidigare i år arresterades några ungdomar som sjöng och dansade och spelade in sin version av låten "Happy", privat, på sitt tak. Dem kunde man med stolthet hitta och arrestera inom 6 timmar, menförövarna bakom syraattacker mitt på gatan har man inte kunnat hitta.

Häromdan hölls en demonstration mot attackerna. Demonstranterna attackerades och misshandlades av polisen. Inga efterföljer för poliserna, men fotografen som filmade demonstrationen sägs ha arresterats.
 
Sen har vi citatet från Ayatollah Ahmad Khatami fr 3 år sen: "För att kämpa mot dålig hijab tror jag inte att sociala och kulturella [och liknande "milda och försiktiga"] åtgärder är tillräckliga. Jag tror att för lösandet av problemet måste rent [oskyldigt] blod flyta innan rötterna av detta dilemma slits ur vårt samhälle."
Världen behöver feminism.

76 kommentarer:

Anders Hesselbom sa...

Varför stanna vid teach men not to rape? Genom att lära män att inte mörda, kan vi utrota nästan alla mord. Genom att lära män att inte misshandla, kan vi utrota nästan all misshandel. Är det inte något som är väldigt märkligt här? Långt innan feminismen över huvudet taget var på ropet, borde väl någon ha kommit på att misshandel är ett oönskat fenomen, och således utrotat den genom att lära män att inte misshandla? Annars vore "teach men not to..." inte beprövad erfarenhet utan en bara en gimmick? Såvida det nu inte bara är en gimmick...

Patrik Lindenfors sa...

Det är beprövad erfarenhet. Läs Stephen Pinkers senaste bok.

Anders Hesselbom sa...

Eftersom jag ifrågasatt resonemanget, så behöver jag väl göra det nu. Men på sätt och vis är det hoppfullt att varje begånget brott kan förklaras av ett val vi gjort beträffande vårt utbildningssystem.

Patrik Lindenfors sa...

Det handlar inte om utbildningssystemet. Det är inte bara där barn lär sig saker. Det handlar om samhället.

Anders Hesselbom sa...

Är inte problemet allvarligt nog för att det ska vara värt att belasta utbildningssystemet då? Samhället består ju av folk som redan föregår med gott exempel och folk som våldtar.

Patrik Lindenfors sa...

En väldigt konstig kommentar för att komma från någon som opinionsbildar genom sin podcast. Givetvis måste vi utbilda både i samhället i stort och inom utbildningsväsendet för att åstadkomma förändring. Man blir ju inte civilicerad av sig själv.

Anders Hesselbom sa...

Igen Patrik, jag drar redan mitt strå till stacken, ändå är problemet allvarligt. Då måste andra åtgärder vidtas. Därför skriver jag inte under på "det handlar inte om utbildningssystemet".

Patrik N sa...

Om jag uppfattat "feminism" rätt (medveten om att tolkningarna är lika många som antalet rosa nyanser som kan målas) så är jämställdhet målet men inte vägen. Allt enligt devisen "ändamålet helgar medlen", dvs världen ska göras jämställd genom att ojämställdhet ska råda i omvänd riktning till dess jämställdhet råder mellan könen.

Jag är motståndare till att låta ändamålet helga medlen och jag är stark anhängare av jämställdhet och lika förutsättningar för människor av (exempelvis) olika kön. Det är därför ett lätt beslut för mig att ta avstånd från "feminism" och jag hoppas att "feminism" stöter på allt starkare motstånd framöver. För oss som har samma syn på saken som jag så ser det rätt ljust ut då "feminister" nu levererar den ena stolligheten efter den andra, lite så som en evolutionär process tar bort det som inte är gynnsamt för vår utveckling. Det tycker jag är bra.

Världen behöver inte feminism, särskilt inte av det rabiata slaget. Världen behöver fler människor som genomskådar feminismen, särskilt den rabiata sorten. Och som vågar yttra det, trots de sedvanliga hatiska reaktionerna från feminister av det rabiata slaget.

Nils sa...

Trycker på Gilla-knappen för Patrik N:s kommentar 11:30.

En naturlig fortsättning på videon är ett framträdande av Fi:s hjärntrust Gudrun Schyman och Veronica Svärd. Ni vet dom som anser att det är Sveriges fel; att det är vårt samarbete med Nato som tvingar Putin att kartlägga vår skärgård.

Anders Hesselbom sa...

Betrakta följande meningar: "Världen behöver inte feminism, särskilt inte av det rabiata slaget. Världen behöver fler människor som genomskådar feminismen, särskilt den rabiata sorten." Denna tar inte bara avstånd från "rabiat feminism", utan från rabiat feminism särskilt. Därefter tas Fi och Schyman upp. Inte heller jag sväljer allt som kallas för feminism, men jag sväljer inte allt som kallas god moral heller. Själva vitsen med debatt, är att berika och kalibrera. Feminism behövs, precis som så mycket annat.

Patrik N sa...

Som ofta är du, i alla fall för mig, svårförståelig. Kan du förtydliga, Anders?

Anders Hesselbom sa...

Jag ska fundera på hur jag kan förtydliga att feminism behövs, på ett sådant sätt att du begriper det. Det är inte lite du begär...

Patrik N sa...

Gör ett försök.

Anders Hesselbom sa...

Feminism behövs eftersom det finns icke-biologiska könsskillnader som ibland slår ut orättvist för kvinnor.

Patrik N sa...

Innefattar den feminism du tänker på att könen ska behandlas på ett ojämställt sätt till dess att jämställdhet råder?

Anders Hesselbom sa...

Den mest välvilliga tolkningen av ditt feministmotstånd borde vara att det är du som anser att feminism innefattar ojämnställd behandling.

Patrik N sa...

Javisst, det skrev jag ju också väldigt tydligt.

Så vad svarar du på min fråga?

Nils sa...

Feminism behövs lika lite antirasism. Däremot behövs icke-diskriminering och icke-rasism.

Rabiata rörelser som feminism och antirasism skapar bara motkrafter. Hör just nu på radion om hur feminister tillskriver Grupp 8 m fl stor betydelse. Min övertygelse att det är strömningar i stort som ligger bakom miljö, djurrätt, jämlikhet osv.

Ostronmannen sa...

Anders och när icke biologiska könsskillnader slår mot män/pojkar vad behövs då? Feminism ?

Anders Hesselbom sa...

Patrik N, implisivt svar: Nej! Givetvis! Tänk, människa!

Anders Hesselbom sa...

Ostronmannen, hur gör djurrättsaktivister när det är en man och inte en hund som råkar illa ut? ;-)

Patrik N sa...

Anders,

Jag tänker. Tex på de många feminister som är beredda att ager ojämställt för att uppnå jämställdhet. Bra att du inte tillhör dem. Vad innebär feminism för dig?

Anders Hesselbom sa...

Många kristna försvarar förintelsen. Jag hoppas verkligen att du inte är kristen.

Lennart W sa...

Anders: Var kom det därifrån nu då? Men du vet ju hur det är när någon utan vidare drar upp nazism i en debatt: God wins!
Godwins lag ;-)

"implisivt"?
Något begrepp som du använder som (extrem-) vetenskapsskeptiker? Eller var det "implicit" som du menade? Fast "Nej! Givetvis!" ser för all del rätt så explicit ut. Som du inte ska förväxla med "explosivt".

Anders Hesselbom sa...

Du får väl diskutera guilt by association med Patrik N. Jag skiter i vilket.

Patrik N sa...

Anders,

Vad innebär feminism för dig?

Anders Hesselbom sa...

Ambitioner om samma förutsättningar oavsett kön, därför allierar jag mig med dem. Varför allierar du dig med nazister?

Patrik N sa...

Admin,

Fråga av nyfikenhet, är Anders kommentar förhandsmodererad?

Patrik N sa...

Anders,

Hur drog du slutsatsen att så skulle vara fallet?

Ulf Gustafsson sa...

Nej, Anders H kommentarer förhandsmodereras ej.

F.ö. var detta en jättekul video och jag är feminist.

Anders Hesselbom sa...

Patrik N, du kom ju till slutsatsen att feminism är dåligt eftersom det finns dålig feminism. Givetvis är kristendom dåligt eftersom det finns dålig kristendom, enligt samma logik. Inga konstigheter. Givetvis diskuterar jag gärna sakfrågan, men du har ju, för att uttrycka mig snällt, en ganska lång väg att gå för att komma dit. T.ex. vill jag fråga dig, med anledning av din kommentar 2014-10-26 16:24 och med anledning att många förintelseförnekare är kristna, var du står i den frågan? Det är ju ganska relevant, med tanke på hur du har resonerat här. Är du förintelseförnekare?

Patrik N sa...

Anders,

Hur är det relevant i detta sammanhang?

Anders Hesselbom sa...

Exakt lika relevant som din fråga 2014-10-26 09:31. På samma grund, dessutom.

Anders Hesselbom sa...

"Innefattar den feminism du tänker på att könen ska behandlas på ett ojämställt sätt till dess att jämställdhet råder?"


Ja! Till exakt samma grad som den kristendom du tänker på innefattar nazismen.

Patrik N sa...

Jag förstår inte kopplingen till nazism och förintelseförnekande. Bloggposten handlar ju, liksom min fråga till dig, om feminism.

Berätta hur du tänker.

Patrik N sa...

...och varför talar du om kristendom? Jag ser verkligen inte kopplingarna. Förklara.

Patrik N sa...

Två debattörer menar att (i alla fall en sorts) feminism står i kontrast till jämställdhet (se länkar).

Det vore spännande om bloggens debattörer som villigt varudeklarerar sig som feminister skulle vilja analysera sin egen feminism i detta avseende med frågan:

"Står din feminism i något avseende i strid med jämställdhet mellan könen, exempelvis genom att du vill tillämpa kvotering eller att du på annat sätt vill särbehandla något av könen?"

Svar på frågan brukar, tyvärr, ofta avges på ett icke konkret och undvikande sätt men ju konkretare frågan kan besvaras, desto intressantare skulle jag säga.

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/odesdigert-misstag-nar-feminismen-skrotar-jamstalldheten/

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/feminism-inte-lika-med-jamstalldhet_3810616.svd

Anders Hesselbom sa...

Patrik N, det behöver du inte göra, det räcker att jag vet att många kristna har sina sympatier där. Därför är det rimligt att man associerar det ena till det andra. Man kanske skulle kunna likna det med att någon antifeminist associerar feminism till ojämställd behandling (2014-10-26 09:31)?

Patrik N sa...

Anders,

Varför är det relevant att utgå från vad en del just kristna anser (om t.ex. förintelsen och om nazism)? Jag försöker verkligen förstå dig men det är svårt, hjälp mig gärna om du kan.

Patrik N sa...

Anders,

Jag läser igen det du skrivit och jag funderar på om du tänker att jag är kristen och att det i så fall skulle ha relevans. Är det så?

Anders Hesselbom sa...

Tänk om du kunde ställa dessa frågor till dig själv. Varför skulle just feminister vara för ojämställd behandling bara för att du anser att bl.a. feminister kan vara för det?

När du exponeras för dina egna dumheter, verkar du snarare fundersam än tacksam. Så varför skriver du dumma saker till andra? Red ut dina egna problem först.

Nils sa...

Anders,

håller med Patrik N, jag begriper inte hur du argumenterar här. Ett stort problem med feminismen är att den inte nöjer sig med liberala principen om att alla ska ges lika förutsättningar. Människor är olika och gör olika prioriteringar här i livet vilket innebär att ett 50-50-utfall är högst osannolikt.

Trots detta är det just det feminister kräver på område efter område. Det här är inte ett problem enbart för feminismen utan hela identitetspolitiken, det är inte politik som är viktigt utan grupptillhörighet. Finns det en grupp som är så och så stor ska den ha motsvarande representation i olika sammanhang.

Patrik N sa...

Anders,

"Tänk om du kunde ställa dessa frågor till dig själv. Varför skulle just feminister vara för ojämställd behandling bara för att du anser att bl.a. feminister kan vara för det?"

Se exempelvis de artiklar som jag länkade till tidigare. Det tycks finnas anledning att anta att en del tolkningar av feminism står i kontrast till jämställdhet och därför är det intressant, tycker jag, i en bloggpost om feminism att fundera på det.

Du deklarerar i tråden att du menar att feminism behövs och min nyfikenhet består i att höra om du är en sådan feminist som anser att jämställdheten står i kontrast med jämställdhet. Det kanske var där det gick fel, för att du fick ett känslomässigt påslag av att frågan ställdes till dig?

Ulf Gustafsson sa...

Patrik N,

1. Män och kvinnor (som grupper) har olika livsförutsättningar.
2. Detta vill jag förändra, aktivt och någorlunda snabbt

(1) och (2) är feminism, enligt mig. Konsekvensen av detta blir:

3. På kort sikt kommer detta missgynna gruppen män (relativt gruppen kvinnor), eftersom män (som grupp) uppenbarligen ser att olikheterna (huvudsakligen) är till deras fördel.

Det finns bra och dåliga sätt att göra (2). Jag sympatiserar inte med alla, utan de som leder mot:
4. mer välbefinnande än lidande.
5. en värld där det har liten betydelse för en individ om den föds som en han, hon eller hen.

Diskussionen om feminism kontra jämställdhet ser jag som en 'red herring'. Inget jag befattar mig med.

Patrik N sa...

Ulf,

A) "3. På kort sikt kommer detta missgynna gruppen män (relativt gruppen kvinnor), eftersom män (som grupp) uppenbarligen ser att olikheterna (huvudsakligen) är till deras fördel."

B) "Diskussionen om feminism kontra jämställdhet ser jag som en 'red herring'. Inget jag befattar mig med."

B förklaras nog av att A innebär just att du tummar på jämställdhet till förmån för feminism. Det skapar en kognitiv dissonans i dig som du löser genom att förneka att motsättningen finns genom att säga "Inget jag befattar mig med."

Ulf Gustafsson sa...

Patrik N,

Utgå ifrån mina punkter (1) och (2) och förklara vad av detta som inte är "jämställdhet".

F.ö. behöver du inte analysera mina konvektiva dissonans. Föredrar om du argumenterar sakligt.

Patrik N sa...

Ulf,

När du missgynnar gruppen män så behandlar du inte män och kvinnor jämställt. Och det framgår tydligt att du vill missgynna gruppen män.

Har jag missförstått det?

Patrik N sa...

Ulf,

"Föredrar om du argumenterar sakligt."

Det är alltid att eftersträva. Ditt kategoriserande av en diskussion som en 'red herring' är osakligt och en härskarteknik som inte bör användas då din roll ju inte är att betygsätta diskussionernas kvalitet (utifrån din smak och ditt tycke).

Anders Hesselbom sa...

Patrik N, "Det tycks finnas anledning att anta att en del tolkningar av feminism står i kontrast till jämställdhet och därför är det intressant, tycker jag, i en bloggpost om feminism att fundera på det."

Eftersom du anser att det finns anledning att koppla ihop ojämställdhet med feminismen till den grad att du anser att jag måste avfärda dina associationer, och eftersom jag anser att det på samma sätt finns anledningar att koppla ihop förintelseförnekelse med kristendom (se källa), så har vi ett problem. En lösning skulle vara att mitt försvar av feminismen står fristående från dina förutfattade meningar om feminismens koppling till ojämställdhet. Då skulle, med samma logik, jag vara den som ansvarar för mitt ihopkopplande av kristendom och förintelseförnekelse - du skulle helt enkelt inte behöva försvara den punkten. Vad tror du om den lösningen?

Ulf Gustafsson sa...

Patrik N,

Din kommentar 09:36 är inte svar på min fråga 09:32.

Istället ställde du motfrågor, om något annat. Ditt beteende här är exakt det jag avsåg med 'red herring'. Jag gjorde en utsaga utifrån min erfarenhet av tidigare debatter i ämnet. Du bekräftade den direkt.

Patrik N sa...

Ulf,

Om jag inte får relatera till din punkt 3 så kan jag förstås inte visa att din feminism leder till brist i jämställdhet för bristen i jämställdhet som är resultatet av din feminism framgår ju först i din punkt 3.

Det här är första gången som någon ber mig att analysera dennes yttrande men där bara en delmängd av yttrandet får användas för analysen.

Patrik N sa...

Anders,

"Eftersom du anser att det finns anledning att koppla ihop ojämställdhet med feminismen till den grad att du anser att jag måste avfärda dina associationer[...]."

Vad får dig att tänka att jag menar att du måste avfärda kopplingen mellan feminism och icke jämställdhet?

Patrik N sa...

Ulf,

"Jag gjorde en utsaga utifrån min erfarenhet av tidigare debatter i ämnet. Du bekräftade den direkt."

Konfirmeringsbias

Patrik N sa...

Anders,

"Då skulle, med samma logik, jag vara den som ansvarar för mitt ihopkopplande av kristendom och förintelseförnekelse - du skulle helt enkelt inte behöva försvara den punkten."

Jag ser inget direkt behov av att försvara mig i det avseendet. Ihopkopplingen är ju din och skulle du vilja ha ett svar i sak så skulle jag självfallet svara på om jag är kristen, förintelseförnekare eller allierad med nazister (som du undrade en bit upp).

Anders Hesselbom sa...

Patrik N,

"Innefattar den feminism du tänker på att könen ska behandlas på ett ojämställt sätt till dess att jämställdhet råder?"

Jag ser inget direkt behov av att försvara mig i det avseendet. Ihopkopplingen är ju din och skulle du vilja ha ett svar i sak så skulle jag självfallet svara på om jag är feminist, förespråkare av ojämställdhet eller allierad med dito (som du undrade en bit upp).

Patrik N sa...

Ja, svara gärna. Det var ju avsikten med frågan.

Patrik N sa...

...och det räcker förstås om du besvarar den specifika fråga jag hade:

"Innefattar den feminism du tänker på att könen ska behandlas på ett ojämställt sätt till dess att jämställdhet råder?"

Anders Hesselbom sa...

Svaret på frågan är givetvis nej, eftersom jag varken kände till din definition av feminism, eller brydde mig om den, när jag bestämde mig för att feminism behövs. Någons, i detta fall dina, förutfattade meningar är sällan relevanta.

Patrik N sa...

Tack för svaret, Anders.

Ulf Gustafsson sa...

Patrik N,

Nu ville jag ha svar på min fråga 09:32.

Det vore väl bra om du svarade på den innan vi går vidare till (3).

Patrik N sa...

Ulf,

Här kommer svaret:

Av dina punkter 1 och 2...

"1. Män och kvinnor (som grupper) har olika livsförutsättningar.
2. Detta vill jag förändra, aktivt och någorlunda snabbt"

...kan man inte dra en slutsats om att du vill uppnå förändringen genom att förfördela endera könet. Det kan man göra först när man läser också den tredje punkten. Fast den vill du ju inte att vi ska beröra ännu så det låter jag bli. Vi kan ta den när du känner att det är dags.

Ulf Gustafsson sa...

Patrik N,

Nu känner jag mig dum, som inte förstår.

Var din kommentar 14:58 ett svar på min fråga (09:32): "Utgå ifrån mina punkter (1) och (2) och förklara vad av detta som inte är "jämställdhet"."?

Patrik N sa...

Ja.

Ulf Gustafsson sa...

Patrik N,

Ok, jag hade dock förväntat mig att ett svar skulle innehålla en beskrivning av "jämställdhet", enligt dig, och en tydlig förklaring på hur detta är skiljt från mina punkter (1) och (2).

Din kommentar:
"Av dina punkter 1 och 2 [...] kan man inte dra en slutsats om att du vill uppnå förändringen genom att förfördela endera könet.",
gav mig tyvärr inget av vad jag förväntande mig.

Patrik N sa...

Ulf,

Dina punkter (1 och 2) enskilt betraktade innebär ju inte icke jämställdhet i sig. Därav mitt svar.

Det är din punkt 3 som tydliggör att punkt 1 och 2 skapar icke jämställdhet. Men du är ju inte beredd att tala om din punkt 3 ännu, om jag förstår dig rätt. Säg till när vi ska ta oss den an.

Ulf Gustafsson sa...

Patrik N,

"Dina punkter (1 och 2) enskilt betraktade innebär ju inte icke jämställdhet i sig."

Dubbelnegation, så "(1 och 2) enskilt betraktade" innebär jämställdhet?

Vore det inte enklare om du beskrev vad "jämställdhet" är?

Patrik N sa...

Ulf,

"Dubbelnegation, så "(1 och 2) enskilt betraktade" innebär jämställdhet?"

Javisst. De innebär i alla fall inte nödvändigtvis att en icke jämställd situation uppstår. Det är i din punkt 3 som du antyder att en situation av icke jämställdhet uppstår. Vill du tala om den punkten?

Ulf Gustafsson sa...

Patrik N,

Din beskrivning av "jämställdhet" är:
1. Män och kvinnor (som grupper) har olika livsförutsättningar.
2. Detta vill jag förändra, aktivt och någorlunda snabbt"

Är inte detta en väldigt ovanlig beskrivning av jämställdhet?

Patrik N sa...

Ulf,

Jo, den definitionen skulle vara mycket ovanlig, det är förstås heller inte min definition av ordet jämställdhet (jag tillämpar den i ne.se förekommande definitionen). Tänk helt bort mitt ord "Javisst" som tyvärr inte raderades då jag formaterade min text (ordet "Javisst" avsåg någonting helt annat som jag valde att inte skriva om så du kan se det som ett tyrckfel).

Ta istället fasta på följande:

"De innebär i alla fall inte nödvändigtvis att en icke jämställd situation uppstår." Ordet "De" avser dina punkter 1 och 2.

Dina punkter 1 och 2 utesluter alltså enligt min (och din) uppfattning inte jämställdhet. Det är istället den tredje av dina punkter som tycks göra det som jag ser det.

Din punkt 3 lyder...

"3. På kort sikt kommer detta missgynna gruppen män (relativt gruppen kvinnor), eftersom män (som grupp) uppenbarligen ser att olikheterna (huvudsakligen) är till deras fördel."

Ordet "detta" i punkt 3 tycks syfta tillbaks på punkterna 1 och 2 som alltså trots allt ändå innebär att en icke jämställd situation mellan könen skapas. Det tycker jag är spännande, då slutsatsen blir att din feminism står i konflikt till jämställdhet, och det vore intressant tycker jag att utforska den punkten tillsammans med dig för det fall att du skulle vilja göra det.

Skulle du vilja göra det eller vill du kanske hellre avstå?

______________________________________
Hela din tidigare kommentar som referens:

"1. Män och kvinnor (som grupper) har olika livsförutsättningar.
2. Detta vill jag förändra, aktivt och någorlunda snabbt

(1) och (2) är feminism, enligt mig. Konsekvensen av detta blir:

3. På kort sikt kommer detta missgynna gruppen män (relativt gruppen kvinnor), eftersom män (som grupp) uppenbarligen ser att olikheterna (huvudsakligen) är till deras fördel."

Min fetstil.

Ulf Gustafsson sa...

Patrik N,

"De [punkt 1 och 2] innebär i alla fall inte nödvändigtvis att en icke jämställd situation uppstår."

Punkt 1 innebär att en icke jämställd situation finns idag. Den utesluter alltså att jämställd situation finns idag. (Du har inte beskrivit vad du menar med "jämställdhet", trots upprepade önskemål om detta. Jag släpper detta och gissar att du ställer upp på NE:s definition av jämställdhet.)

Min punkt 3 innebär därför inte att icke jämställd situation skapas, eftersom den redan finns.

Min punkt 3 innebär att en situation som är mindre icke jämställd skapas.

Patrik N sa...

Ulf,

Jo, jag har svarat på hur jag definierar jämställdhet, men du läser tydligen inte vad jag skriver.

"Min punkt 3 innebär att en situation som är mindre icke jämställd skapas."

Så, äntligen svar på frågan. Tack.

Patrik N sa...

...och nu kan ju Anders se att feminism, tex i Ulfs tappning, faktiskt står i konflikt med jämställdhet. Så längre bort än till Ulf behöver man inte gå för att se att jämställdhet för en del (i bästa fall) är målet men inte vägen, allt enligt devisen "ändamålet helgar medlen". Dvs världen ska göras jämställd genom att ojämställdhet i någon grad ska råda i omvänd riktning till dess jämställdhet råder mellan könen.

Bättre är det, menar jag, att istället argumentera och arbeta för full jämställdhet.

Streck för min del då poängen är visad.

Ulf Gustafsson sa...

Patrik N,

I vilken kommentar skrev du hur du definierar jämställdhet? Jag missade tydligen det.

Din sista kommentar (22:22) var det bland det mest ohederliga jag setts skriva här. Tills denna debatt trodde jag mer om dig.

Patrik N sa...

20.11 skrev jag det.

Ulf Gustafsson sa...

Patrik N,

Ja, det missade jag uppenbarligen.

Anders Hesselbom sa...

Jag kan konstatera att många präster, biskopar och andra apologeter uttalat sig förringande om förintelsen. Således är kopplingen mellan kristendom och förintelseförnekelse odiskutabel. Enligt samma logik.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se