12 okt. 2014

Hur klokt är det att ha Jesus som förebild?Anders Hesselbom "rantar" om Jesus i podcasten Radio Houdi avsnitt #100

3 kommentarer:

John Houdi sa...

På sajten Jesus iFokus går kristna hårt åt mig och Anders.
http://jesus.ifokus.se/discussions/543a5242ce12c45ed60007a4-hur-klokt-ar-det-att-ha-jesus-som-forebild

Några citat:

"Jag nästan skäms över deras okunnighet. Det borde du också göra! Har du ingenting mer att komma med än två dårar som drar saker och ting ur sitt sammanhang och låtsas att dom är smarta!"

"Kan bara hålla med dig. Mycket okunskap.. och blindhet. Men såg att Alice Bah är kristen, det visste jag inte. Det var en glad nyhet :)"

"Oftast är en ateists syfte att dumförklara oss kristna tyvärr. "

"Okunnigheten består i att de klipper verser ur sina sammanhang och använder dem på ett oärligt sätt.
Vad skulle du säga om jag tog en vers här och en vers där i en vetenskaplig skrift och sammanfogade dem för att bevisa mina förutfattade meningar? Hade det varit rätt att göra så mot den vetenskapliga texten eller mot dig som läsare? Självklart inte!
Men vi som kristna ser ofta att precis detta händer med bibeln."

"Okunniga människor utan någon vetskap i hur man handsaks med antika skrifter vrider saker så att de till slut kan göras till vad som helst oavsett textens ursprungliga mening."

"Jag tycker det är provokativt och respektlöst att en person sitter och läser högt ur bibeln offentligt med fånig,tillgjord röst. Att kalla någon för dåre är kanske att ta i men speciellt klokt tycker jag inte att de här två betedde sig. Jag tog illa vid mig,jag gillar inte att man hånar Gud och Jesus,för mig är det som att ni flinar åt mej personligen,mig och min övertygelse"

Patrik N sa...

Oj, vad ni sitter och sprätter sand på varandra i sandlådan. "Du är dum!" "Nej, du!" "Du är dummast!" "Jesus är dum!" "Nej, Jesus är bäääst!" Nähäää, Jesus fiiins inte!" "Johooo, gör han viiisst det!"

Facepalm. Dubbel.

BlackLabel sa...

John, du frågade någonstans om gud har humor?

Gammal men go :)

http://malialitman.files.wordpress.com/2012/01/god-has-sense-of-humor-platypus.jpg

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se