10 okt. 2014

Innehållsfattig kritik, igen

Igår skrev Per Pettersson, som med buller och bång startade Förenade Humanister för nästan två år sedan, på den liberala bloggen Frihetssmedjan: Humanisternas ungdomsförbund i upplösningstillstånd.

Först måste det påpekas att Unga Humanistern inte är förbundet Humanisternas ungdomsförbund, utan de är två fristående föreningar.

Inlägget handlar om att Pettersson kommit över interna dokument från Unga Humanister i vilka det står att de har tappat medlemmar och att de letar en strategi för att få fler medlemmar framöver.

Unga Humanister har idag skrivit ett svar där berättar att de tappat från drygt 1000 medlemmar till circa 700, men att det skett en ökning i år, samt uttrycker viss irritation för att Pettersson publicerat deras interna dokument.

Varför Pettersson gjort detta är oklart. Hans artikel verkar mest handla om att han vill skada två fungerande humanistorganisationer:
"... de organiserade inom förbundet Humanisterna ofta ses som gapiga översittare som för ett heligt krig mot allt vad religion heter."
Detta har han skrivit flera gånger förut. Men när han frågas om exempel på detta och hans egen syn på Humanisternas "mediabild" har han varit tyst.

1 kommentar:

Spito sa...

Han kanske är sur för att den egna organisationen är "vilande"?

https://www.facebook.com/ForenadeHumanister/posts/814525921901207

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se