21 okt. 2014

Kan kolloidalt silver bota ebola?Lite påhittighet kommer man långt med. Så här låter fria fantasier med läkarrock på. Det här är en av de pseudovetenskaper som egentligen inte är rolig eftersom kolloidalt silver är hälsofarligt i för stora mängder. Att tänka tanken på kvacksalvare som testar hokus pokus-produkter på fattiga ebola-offer gör att man blir lite ... inte glad i alla fall. Livsmedelsverket har mer information. Liksom förstås Vetenskap och Folkbildning.

2 kommentarer:

Lennart W sa...

Tycker nog det vore lite kul om folk började se ut som smurfer. Fast de som drabbas kanske hellre jämför sig med de stolta na'vi på Pandora? Ät silver!?

Det finns mycket som kan döda bakterier, helt enkelt för att det är giftigt. Vilket ju inte utan vidare gör det till en bra idé att också äta det.

Btw finns det kanske skäl att tro att kolloidalt silver har en negativ effekt på reproduktionsapparaten. Iaf i naturen, men då är det väl också rimligt att misstänka att samma kan gälla människor.
Johari SA (2014) Toxicity Effect of Colloidal Silver Nanoparticles on Fertilization Capacity and Reproduction Success of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss). J Nanomed Res 1(1): 00001.

Varför man kan misstänka att både abortlobbyn och antiabortlobbyn har en agenda i det här. Kanske abortlobbyn bara vill skydda preventivmedelsindustrin? Och antiabortlobbyn bara som rädda så många zygoter som möjligt?

Håll dem borta från kampen mot kolloidalt silver! Iaf från samarbete med hovet och universiteten.

[Varning: Det ovanstående kan innehålla spår av ironi.]

Anna Carlsson sa...

Tycker det är lie kul när snubben säger att koloidalt silver undanhålls eboladrabbade p.g.a. ekonomiska intressen inom läkemedelsindustrin. Till skillnad från honom då och Ion Silver som sysslar med ren välgörenhet.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se