25 okt. 2014

"Tusentals utsatta för medicinbluff"

Sydsvenskan har idag en artikel om kvacksalvaren Anders Sultan, han som vi hade på bloggen häromdagen där han påstod att kolloidalt silver kanske kan bota ebola. Det visar sig inte vara det enda falska löftet han givit, eller vad sägs om följande:
Här är fler olagliga påståenden av Anders Sultan i slutna gruppen "Kolloidalt Silver 2.0" på Facebook. KS står för kolloidalt silver:
Malaria: "Ionosil både förebygger och botar Malaria. Brukar ta ett par teskedar morgon och kväll, det räcker", skriver han.
Borrelia: "skadar inte att ge lite Ionosil så att eventuella borreliabakterier eller virus har en chans att neutraliseras."
Lungproblem, KOL, bronkit: "Behandlas effektivt med en inhalator/nebulisator där man inhalerar silverjonerna direkt i lungorna ..."
Ulcerös kolit, Crohns med flera tarmsjukdomar: "Där kan jag se en anledning att behandla med KS i vatten."
Reumatism, Bechterew och fibromyalgi: "Många blir bättre i sin reumatiska värk med hjälp av KS ..."
Multipel skleros, MS: "De flesta med progressiv MS upplever att sjukdomen kan stanna av och åtminstone inte bli sämre."
Bältros: "Bältros behandlas både oralt och genom KS-indränkta omslag."
Han försvarar sig i tidningen och säger att kolloidalt silver ger "väldigt bra resultat" (fast ändrar sig när han får veta att han talar med en reporter). Gör en rimlighetsbedömning - om resultaten hade varit så lysande som han påstår hade förstås de profithungriga läkemedelsföretagen plockat upp produkten för länge sedan. De arbetar dock under strikt kontroll och skulle bli stämda på miljardbelopp om de sålde overksam medicin. Därför måste de testa sina produkters effektivitet på riktigt. Så de säljer inte kolloidalt silver.

Vad säger expertisen?
– Jo, [kolloidalt silver] kan döda bakterier och cancerceller. Men det krävs sådana helvetiska mängder att du blir silverförgiftad. Då kan dina njurar och din lever ta rejält med stryk, och utan njurar och lever kan du inte leva, säger Åsa Melhus.
Jag har inte ord för det förakt jag känner mot människor som Sultan; människor som profiterar på sina medmänniskors lidande och okunnighet.

22 kommentarer:

Unknown sa...

läkemedelsföretagen befattar sig tyvärr inte med medel som inte ger biverkningar, då biverkningarna som förljer ett läkemedel ger större klirr i kassan än vad det läkemedel som dämpar symtomen skulle gjort. Tyvärr är detta dagens sanning. Silver kostar inte de summorna som ett läkemedel kostar och ger ej heller de förödande biverkningar som läkemedel gör, vilket då ej heller gynnar läkemedelsföretagens kassa.

Sen är vi vuxna nog att ta ansvar för vad vi stoppar i oss, vill man inte äta de läkemedel som finns inom högkostnadsskyddet så anser jag och även andra att vi har den valfriheten att använda oss av andra produkter. Att kalla Anders Sultan för Kvacksalvare tycker jag är mycket dumt, då skulle allt inom hälsokost, homeopati också vara kvacksalveri. Jag själv har blivit hjälpt både av homeopat och av Silvret som Anders Sultan pratar varmt om, så du skulle kanske själv testa produkterna innan du skriver om dem. Jag pratade med Anders Sultan innan jag började använda hans produkter och han sa ALDRIG till mig att det kommer att BOTA mina åkommor, utan att jag får prova och se om det ger resultat.

När det gäller läkemedel så Botar dessa i de flesta fallen inte din åkomma, men de dämpar symtomen och kan det bero på att Läkemedelsindustrin gör detta för att tjäna pengar, eller vad?????

Så med andra ord....Snacka inte "skit" föränn du har all fakta på bordet!!!!

Ann-Mari sa...

Jag blir så förbannad!
Vadå tusentals utsatta för medicinbluff??
Vi är alla med i denna facebookgrupp av egen fri vilja och har alla fått positiva effekter utav användandet av kolloidalt silver.
Vad har du för rättighet att göra intrång och kritisera?
Silver har i alla tider använts som bakteriedödare. Används fortfarande och kommer alltid att göra, oavsett Dina o andras påhopp.
Naturligtvis blir många oroliga när ett naturpreparat blir populärt för det innebär STORA ekonomiska bakslag för läkemedelsbranschen. Tänk om ännu fler inser att kolloidialt silver är bra, HUA!
Stå på dig Anders Sultan! Vi är MÅNGA som står på din sida./ trogen KS användare

Unknown sa...

Snälla läs på om hur silver fungerar och upprepa inte de lögnerna som står i tidningarna. Flera av de "experter" som har uttalat sig har inte rent mjöl i påsen. En av dem har patent på en konkurrerande produkt. En annan har inte förstått skillnaden på kolloidalt silver i vatten och silvernitrat som är syrabaserat. Hela grundartikeln är genomsyrad med så mycket felaktigheter och lögner att hela artikeln faller som ett korthus vid närmare kontroll. Om du inte tror på mig så snälla läs på och utbilda dig om hur det verkligen fungerar innan du sprider vidare lögner

Mayszan sa...

Det är uppenbart att du inte vet vad du bloggar om öht vad gäller Kolloidalt Silver. Ingen tycks bry sig om att ta reda på fakta. Bara fortsätter att mala samma skit om och om igen. Ganska intelligensbefriat faktiskt! Folk med självständigt tänk faller inte i sensationsgroparna utan googlar och söker fakta. Kan bara tycka synd om dig att du inte har förmågan till det . . . stackare!

Carlone sa...

Hur förklara du det ? Har sluppit värk i lederna , blivit av med pollenallergi, är aldrig förskylld och allt detta efter att jag börjat med Kolloidalt Silver

Unknown sa...

Om någon i min familj börjar bli sjuka så använder vi silver o vipps så blir vi friska o än så länge har det funkat mot alla åkommor. Har använt silver i 5 år nu har inte varit sjuk en enda gång. Kan det vara så att det faktiskt är en bra produkt mot sjukdomar.

Daniel W sa...

Ni är drabbade av placebo. Sluta med det.

Diane sa...

Jag har inte ord för det förakt jag känner mot människor som skriver osanningar.... nej, in i båsen och skäll med dom andra hundarna, DET verkar du kunna iallafall....

Unknown sa...

Patrik Lindenfors - jag säger som du, men riktar ordet till dig: Jag har inte ord för det förakt jag känner mot människor som du, Patrik; och läkemedelsbolagen som profiterar på sina medmänniskors lidande och okunnighet. Innan du kastar dina förbannelser över Anders Sultan och alla oss som använder kolloidalt silver (inte giftigt silvernitrat) så bör du prova själv. Men det törs du väl inte, så ta du dina läkarmedel men låt oss vara ifred!

Unknown sa...

Humanist bloggen? Då borde man vara för människors valfrihet, människors yttrandefrihet, och respektera att människor tar sin kropp och hälsa som ett personligt ansvar. Att använda produkter som icke ger biverkningar, inte förgiftar kroppen och naturen eller kostar samhället stora summor är väl det mest humanistiska man kan göra!!!!!!!!!! Att använda läkemedel som förgiftar våra jordar fiskevatten och djur skulle det vara bättre? Är man humanist är man för det som är bra för mänskligheten!

Unknown sa...

Kollidialt silver är inte en bluff. Forsök andvenda det själv, du kanskje blir forvånad över hur bra det funkar. Självklart är det ett hot mot den etablerade industrien... Money talks. Här har man et effektivt medel, kostar nestan inget, man kan göra det själv. Industrien kan forlora stora belöp, och det måste dom självklart kämpa emot med allt dom har.

Unknown sa...

Humanistbloggen????? Då borde man vara för valfrihet, yttrandefrihet. För att människor tar ansvar för hälsa och kropp på ett naturligt sätt. För att använda produkter som är utan biverkningar utan att förgifta kropp, djur och natur!!!!! Våra fiske vatten blir förgiftade av alla mediciner!!!!

Unknown sa...

Skämtar du eller?ks har gjort och gör underverk med oss människor som inte mår så bra.
Varför sånt motstånd mot det. Underbart att slippa operera tänder, äta kortison eller annan stark medicin.
Klart är väl att läkemedelsindustrin antagligen går under,
Och att det är pengarna som styr helt o hållet. Att öht nämna att vissa tjänar en slant på ks är rena dumheterna .då kan man ju nämna läkemedlen som vi dör av med alla biverkningar och vad tjänar inte dessa direktörer.
Så lämna detta nu o koncentrera dig på farligare saker

Patrik N sa...

Tror jag ska börja sälja kollodialt silver. Det verkar vara en bra marknad.

Patrik Lindenfors sa...

Det verkar som att vi är föremål för rätt entusiastisk sockpuppeting. Roligt, om inte konsekvenserna av idioti var så svåra.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Sockpuppet_(Internet)

Sonny Larsson sa...

Placebo var det någon som skrev. Alla dom husdjur som folk har och som får silver mot både det ena och andra och blir. Ett djur vet inte vad Placebo. Så där föll det.....

Fistfunk sa...

Hmm... Karolinska har kommit fram till att viss hjärntumör kan bero på herpesvirus eftersom man kan bota cancern med äldre typ av herpesmedicin. De säger att detta är ett problem då ingen är intresserad av medicinen då det inte går att patentera redan befintlig. Detta säger väl ändå en del om påståendet kring KS här!?

Unknown sa...

hahaha vad är detta för skit blogg !!!?
Har du ens testat Ks själv ? Det tror jag inte du gjort !
Då skulle du inte ens skrivit som du gör.

Var skeptisk innan jag själv testade KS... Nu är det en produkt jag gärna använder vid tex. Förkylning mm
Och Ja det hjälper !! Och det är inte placebo.
Utan det hjälper på riktigt !!
Ganska kul uttryck med placebo egentligen !! För om det skulle vara vi själva alltså "tankens kraft" eller "placebo" som så många gillar att kalla det för som gör så att vi blir friska från våra sjukdomar ...
Fy fasiken vilka fantastiska varelser vi faktiskt är ! Ja menar vilken kraft vi besitter.

Hur som helst !!! Såklart ligger läkemedelsföretagen bakom denna smutskastning av KS !! Jag hoppas verkligen att de inte lyckas ....
Det finns allt för många positiva egen berättelser och personer som faktiskt blivit hjälpta av KS !! Jag skulle säga att det är den bästa vetenskapen !

Ulf Gustafsson sa...

Patrik N,

Bra marknad och stora vinster. Du kan tillverka det hemma, för några tior per liter och sedan sälja det för mer än 200 kr/litern. Sälj det som "vattenreningsmedel", så är det inte olagligt, bara oetiskt. Lycka till!

Lasse sa...

http://nymodernism.wordpress.com/2013/06/12/storlognaren-patrik-lindenfors/

Unknown sa...

Vid varje tillfalle jag har kant mig krasslig sa har jag andvant mig av KS och varit helt kry innom 24h. Senaste 3 aren har jag 0 sjukdagar fran jobb.

Som nagon annan i traden skriver "det ar placebo sluta med det". Placebo ar nagot som ar bra och faktiskt hjalper kroppen.

Jag har inga medicinska belagg om det fungerar eller inte men jag vet att jag ar sallan sjukt!

Maria sa...

Kolloidalt silver fungerar på de flesta virus, erkänner Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten.


http://www.thenhf.se/folkhalsomyndigheten-erkanner-att-kolloidalt-silver-fungerar-pa-de-flesta-virus/


http://www.thenhf.se/lakemedelsverkets-polisanmalan-mot-ion-silver-ab-ar-nedlagd-inget-brott-har-begatts/

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se