6 dec. 2014

Answers in Genesis sprider myter

Kreationistorganisationen Answers in Genesis har en video ute som nyligen blev viral. Den hävdar att evolutionsteori inte är vetenskap. Här är mitt videosvar:

5 kommentarer:

Patrik Lindenfors sa...

Bra där!

Mathias sa...

Hade varit snyggt med några länkar som tar upp missuppfattningarna och bemöter de två argumenten i filmen.

Unknown sa...

Massa ord men du säger inget.

Här har du lite vetenskap:
http://www.forskning.se/nyheterfakta/nyheter/pressmeddelanden/nyaarterverkaruppstaavplotsligaforandringar.5.6e9ea80713ceb79705160.html

Något att lura på.

Anders Hesselbom sa...

Ja, naturalisterna står på skakig grund. Till detta kan det faktiskt vara så att Noaks ark är funnen, vilket inte precis bekräftar våran sida.

Patrik Lindenfors sa...

Josef C,
Du länkar till intressant forskning den här gången. Bedriver man forskning ska man följa resultaten dit de leder, och Folmer Bokma har hittat en del intressant som skulle kunna peka på plötslig evolution. Om jag vore kreationist skulle jag följa hans forskning med största intresse. Det finns dock några saker att säga om den. Dels finns det väldigt många andra studier som tvärtom pekar på gradvis evolution. Dels behöver Bokmas resultat upprepas och testas i fler djurgrupper. Om det verkligen är som han påstår - att vi behöver en utökade evolutionär syntes - så krävs en väldig mängd mer forskning som bekräftar, backar upp och provar hans resultat. (Sen tycker jag personligen han slår på trumman lite för hårt och lite för tidigt, men det är en läggningsfråga, ingen vetenskaplig fråga.) Jag har mailats vid med honom tidigare, och han är inte kreationist, om någon skulle tro det.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se