7 dec. 2014

Copycat: Hur kristendomen stjäl det bästaTack, Blacklabel.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Orkar inte se på klippet utan spekulerar helt fritt från verkligheten(?)

Snubben är ateist. För en ateist finns inte Gud, uteslutningsmetoden ger därför att han måste syfta på hans barn! Födda eller inte. Barnen är ju det bästa som man har här i livet.

Men hur i hela friden kan kristendomen stjäla hans barn? Människor som erkänner att Gud skapat världen, föder ju bevisligen fler barn än ateister?

Spekulationsslutsats. Han är barnlös(snälla, snälla, snälla, säg att jag har rätt) och skyller sina egna misstag och tillkortakommanden på Gud. Han behöver erkänna sin synd och vända om.

Göran sa...

Du kan hitta honom på Wikipedia där okända ateister har löjligt långa artiklar. Tror det var 39 källhänvisningar på en plattvändare på en radiostation. Står inget om barn men har fru vad jag kunde se vid en snabbkoll för att stilla din undran.

Erik M sa...

Josef C,

Varför inte titta på vad killen faktiskt säger i videoklippet snarare än att hitta på halmgubbar?

Ulf Gustafsson sa...

Nej, det har inget med barn och göra.
Det handlar om hur kristna kopierar det bästa ur populärkulturen, för att sälja.

Patrik N sa...

Josef C, jag orkar inte läsa din kommentar innan jag svarar dig. Eller, vänta, det där lät kanske inte riktigt bra..? Hmm...

Unknown sa...

Erik, varför skall jag lyssna på någon som inte klarar av rätt prioritering här i livet.

Lite som att sitta och lyssna på någon som håller föredrag i brandprevention när det brinner i föreläsningssalen.

Erik M sa...

Josef C,

Erik, varför skall jag lyssna på någon som inte klarar av rätt prioritering här i livet.

För att undvika att göra bort dig kanske?


Lite som att sitta och lyssna på någon som håller föredrag i brandprevention när det brinner i föreläsningssalen.

Så, om någon anser att sakerna du prioriterar i din tillvaro är lite mindre viktiga än något annat, innebär det att du anser det ok om denne ignorerar det du faktiskt säger och istället hittar på åsikter åt dig och sedan kritiserar dessa påhitt istället för vad du faktiskt säger?

Och om det är dumt att "lyssna på någon som håller föredrag i brandprevention när det brinner i föreläsningssalen" är det inte i så fall ännu dummare att göra som du och stanna i den brinnande salen bara för att häckla föreläsarens tips om brandprevention?

Unknown sa...

Eric,
"För att undvika att göra bort dig kanske"

Jag anser nog att man gör bort sig när man hellre knarkar, sexar, intellektuerar, sportar bort sina barn, när man istället skulle kunna uppleva känslan som endast glansen från dina barns ögon kan generera.

Dålig och felaktig vägning om vad som är essentiellt här i livet, är enligt mig ett av de viktigaste tecknen på andlig konflikt. Eller för att säga det på ett annat sätt, du kan inte vinna en fight emot skaparen. Och på denna blogg så dyker det upp den ene efter den andra som fightas med Gud. Påfallande ofta med samma resultat. Om resultatet är dåligt är metoden felaktig. Eller, på frukten känner du trädet.

Du kan jämföra med nietzsche, key, wermelin mfl. Fast i ert förvirrade tillstånd så ser ni nog inte det uppenbara sambandet utan brister ut "halmgubbar" istället.

Humor.

Läs gärna biten om förbannelser i bibeln igen. Allt har sitt pris som man brukar säga. Och nej, att förvägra någon en god känsla är inte desamma som själv uppleva den. Det är förlorarens lott.

Erik M sa...

Josef C,

Så om jag förstår dig rätt så anser du att om någon inte har barn, eller om man misstänker att en person inte har barn, så kan man ignorera allt den personen säger?

Om påven t.ex. säger "vänd er till Jesus för frälsning" så kan vi enligt dig säga "din brist på familj är ett tydligt bevis för att du är inne på en felaktig väg, rent andligt. Om resultatet är dåligt är metoden felaktig. På frukten känner du trädet"?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se