11 dec. 2014

Humanistisk konfirmation - Sommarläger för ungdomar i 15-årsåldern

Du behöver inte vara humanist för att gå på ett humanistiskt konfirmationsläger. Ordet konfirmera betyder att bekräfta något. Det du konfirmerar, eller bekräftar, är dig själv och att du håller på att bli vuxen. Vi konfirmerar alltså inte en trosuppfattning eller medlemskap i ett trossamfund. Enligt FN:s mänskliga rättigheter har alla ungdomar rätt att bli presenterade för olika livsåskådningar och rätt att själva utforska var de står. Den humanistiska konfirmationen är ett sätt att få göra det.
Tonåren är en brytningstid. Ungdomar behöver en plats där de kan få prata om saker som är viktiga för dem. Det är många som inte vet om att det finns ett alternativ till en religiös konfirmation, säger Johanna Lundgren, koordinator för den humanistiska konfirmationen.

Sommar 2015

I sommar anordnar vi fyra läger.
Valla Folkhögskola i Linköping (12-18 juni) – 5700 kr – FULLT
Malung Folkhögskola (29 juni-5 juli) – 5700 kr -anmälan på denna länk
Bollnäs Folkhögskola (3-9 augusti) – 5700 kr -anmälan på denna länk
Valla Folkhögskola i Linköping (3-9 augusti) – 5700 kr – anmälan på denna länk
År 2014 var alla platser på läger bokade ca två veckor efter det att anmälan öppnades. Om det läger du är intresserad av är fullt kan ni skriva upp er på reservlistan på denna länk.
Under hösten 2015  börjar vi planera inför sommaren 2016. På denna länk kan du anmäla intresse för 2016. Intresseanmälan är ej bindande och innebär inte garanterad plats – däremot kommer vi skicka ut information om planerade läger 2016 samt info om när anmälan kan registreras.

Intresserad av att veta mer? Klicka här

Kontakt

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se