17 dec. 2014

"Talibanernas massmord är inte en isolerad händelse"

Gulal Ismail kommenterar i norska Fritanke talibanernas vedervärdiga attack igår.
I dag vaknade jag till en svart dag. På vägen till kontoret fick jag reda på att en skola i min hemstad, Peshawar, hade tagits som gisslar av den militanta gruppen «Tehreek-e-Taliban Pakistan». De hävdar att det var en reaktion på militärens operation mot talibanerna i Pakistans stamområden. Under dagen har terroristerna dödat mer än 130 barn på skolan och flera hundra er skadade.
Det är inte bara en skola som er tagen som gisslan av talibanerna – ett helt land er taget som gisslan. Detta påminner mig om den dagen då Malala blev skjuten av talibaner för att hon förespråkade undervisning för flickor. Att angripa undervisningsinstitutioner och sprida fruktan i de ungas sinne är talibanernas metod. Då de påbörjade ockupationen av Swat-dalen och FATA-områdena i nordväst-Pakistan, ödelade de mer än 400 skolor. [min översättning från norska]
Läs hela kommentaren på fritanke.no.

Gulal Ismail tilldelades i somras utmärkelsen International Humanist Award. Hon är grundare och ordförande för Aware Girls, en organisation som arbetar för bemyndigande av kvinnor, feminism och fred i Pakistan.

4 kommentarer:

Lars Torstensson sa...

De första bilderna inifrån skolan i Peshwara:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20037336.ab

Nils sa...

Så politiskt korrekt, inte ett ord om källan som utgör grunden för den hänsynslöshet som krävs för ett sådant dåd.

Det är i första hand islam som måste avradikaliseras. Så länge Muslimska brödraskapet och andra organisationer fortsätter med sina hatpredikningar kommer det aldrig att bli någon förändring.

Patrik N sa...

"Det är i första hand islam som måste avradikaliseras."

Nej, islamisterna. När ska du lära dig att hålla isär begreppen?

Göran sa...

Nils, så okunnigt!
Lär dig att differentiera om man ska kunna ta dig på något allvar.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se