4 juni 2016

Följ Reason Rally 2016

Kl. 16:00 svensktid startar the Reason Rally i Washington DC, och det kommer hålla på fram till klocka ett i natt.
Speak Up for Reason!If you know that you can be a good person without believing in a god …
If you think public policy should be based on scientific evidence, not religious beliefs …
If you support the separation of church and state …
… then join us for the biggest gathering of nonreligious people in history!

8 kommentarer:

Anders Hesselbom sa...

Nu var det länge sedan jag hörde antirasistiska ad hoc-teorier från bloggens administratörer, så jag postar denna för att väcka björnen. Ulf, glöm inte anklagelser om kvinnohat. https://twitter.com/thunderf00t/status/739097282277199872

Ulf Gustafsson sa...

Finns det någon åsikt från dig gömd i den kommentaren, Anders, eller var det bara ironiskt "trolleri"?

Anders Hesselbom sa...

Min åsikt är att Reason Rallys relevans står i omvänd korrelation till sitt sociala engagemang. Vad som är sant eller falskt har, å andra sidan, en svag relevans till vad som är eller inte är politiskt korrekt. Men eftersom du på twitter bad mig att inte döma ut engagemanget som minskat innan spektaklet är över, så tillstår jag att vi ännu inte vet om mina farhågor är korrekta - endast tiden kan utvisa.

Ulf Gustafsson sa...

Min åsikt är att Reason Rallys avgörande relevans är engagemang i sociala frågor, utan detta finns det ingen anledning att samla människor i en manifestation. Vad som är sant eller falskt är inte den frågeställningen som är relevant när det gäller t.ex. mänskliga rättigheter, vilket ar en ämnet som många av talarna tog upp.

Anders Hesselbom sa...

Du vill ha ett SJW Rally istället?

Ulf Gustafsson sa...

Anders H,

Nej, jag är nöjd med det som genomfördes igår.

Anders Hesselbom sa...

Jag lade ut texten i podden istället för att tjata här. Frånvaron av yttrandefrihet är inte ett problem för den som bara tänker säga snälla saker - lite som bör-värderingar inom skeptikerrörelsen. ;-)

Pike sa...

Hela debatten kring Reason Rally, och det bakomliggande tjafset om "dictionary atheists" mot "SJWs" är så förbannat löjlig och ovärdig.

Jag har viss förståelse för att den uppstår i USA, där det uppenbarligen inte går att ha en politisk åsikt utan att automatiskt hata alla som inte delar den med exakt den definition man själv har. Jag hade däremot hoppats slippa se den bland svenska skeptiker, men det var tydligen överoptimistiskt.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se