2 juni 2016

Svenska kyrkan - fantasy på riktigt


Bilden är förmodligen satir.

P.S. Tjänar du 20 000:- i månaden före skatt så betalar du nästan 2 500:- per år i medlemsavgift, dvs. över 200 kronor i månaden. Är du lycklig nog att tjäna 30 000:- är motsvarande siffror 3 800:- och 315:-. Den som tjänar över 34 200:- betalar mer i månaden till kyrkan än Humanisternas medlemmar betalar på ett år. Här kan du printa ut en ifylld utträdesblankett: uturkyrkan.se.

Vill du sedan bli medlem i Humanisterna går du hit. Det kostar 365:- om året; har du ännu inte fyllt 26 är det till och med gratis, fast informationen inte hunnit annonseras på hemsidan. Du måste dock vara minst 16 för att få bli medlem - man värvar inte små barn till livsåskådningsorganisationer, det vore oetiskt. Vi lovar också att fråga varje år om du vill fortsätta vara medlem, om du inte anmäler annat vid inträdet, något annat vore olagligt.

1 kommentar:

Unknown sa...

Om ekonomin väger tyngst bör ni föredra Riksförbundet Humanoiderna. Årsavgiften är endast 299 kronor, det finns inga ålderskrav och vi kommer inte att besvära er med inbjudningar till trista årsmöten eller liknande. Inte heller kommer era pengar att gå till resor till internationella "konferenser" i kända skatteparadis...
Eventuell dyrkan av gudar, filosofer eller biologer är absolut inget hinder för medlemskap.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se