20 juni 2016

Svenska kyrkans biskopar nådens år 2016


Jag hajade till lite i morse inför något som verkade vara ett lajvreportage på dagens DN Debatt. Men det handlar tydligen om riksdagsomröstningen om den nya flyktinglagstiftningen imorgon. Den frågan förtjänar väl att tas på större allvar? Läs vad riksdagsomröstningen handlar om här istället.

6 kommentarer:

Patrik N sa...

Oj, vilka roliga hattar.

Ulf Gustafsson sa...

En bra text från Svenska kyrkans biskopar. Bra att de tar frågan på allvar och jag uppskattar verkligen allt arbete kyrkan gjort med att underlätta för de flyktingar som kommit till Sverige. (Vilka kläder de har på sig hör inte till saken.)

Patrik Lindenfors sa...

Jo, kläderna spelar roll. Därför:
http://s2.quickmeme.com/img/89/894ed2cc05ad3f2c8a75b6c4d59217e19bb8b6b2028ac98db9b71948a67c5c62.jpg

Ulf Gustafsson sa...

Patrik L,

Var det ironi?

Patrik Lindenfors sa...

Ja. Eller ett skämt bara, om man så vill. Jämför med hur prästen Wisti arbetar, till exempel. Roligt, vasst, kritiskt. I den typen av inlägg ingår skämt om lustiga kläder som tas på för stort allvar.

Lars Torstensson sa...

I Roy Anderssons film Sånger från andra våningen förekommer en barnofferscen, där biskopar officierar. De har fantastiskt roliga, nästan clownbetonade dräkter. Man kunde se dem i närbild i ett TV-reportage som gjordes om Anderssons film. Men i den färdiga filmen såg man dem tyvärr bara hastigt skymta förbi på avstånd.

Fast verkligheten ligger förstås inte så långt ifrån satiren, som bilden ovan visar ...

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se